Meng-unit

De basis van de meng-unit is een flexibele en universele kunstmestmixer die volledig naar de wensen van de klant wordt gebouwd. U kunt de meng-unit inzetten voor direct beregenen of druppelen, maar ook voor het vullen van de silo’s met een recept waarna de vloeistof door middel van een simpele pomp en filtercombinatie naar de tuin wordt gepompt. Een combinatie van beide opties is natuurlijk ook mogelijk.

Door het gebruik van een grote mengbak waarin het zuur lang de tijd heeft om te reageren, zal de zuurgraad van het water (die wordt gemeten op de meng-unit) nauwelijks afwijken van de zuurgraad bij de druppelaars op de tuin. Ook de EC is door de grote mengbak uiterst nauwkeurig en constant te sturen. Standaard leveren wij drie modellen meng-units; de QEP MX-XS, de QEP MX-XL en de QEP MX-Compact.

De QEP MX-XS is verkrijgbaar in een capaciteit van 5 m³/uur tot 30 m³/uur. De kunstmest wordt gedoseerd door middel van een combinatie van venturi’s en injectiekleppen en dubbel uitgevoerde EC en pH-sensoren. De QEP MX-XL is er van 20 m³/uur tot 100 m³/uur, met nauwkeurige meststof injectiekranen of injectiekleppen, dubbel uitgevoerde EC- en pH-sensoren op het meetbed van de mengbak en een venturipomp voor het veilig en gemakkelijk vullen van de zuurtank vanuit jerrycans. De QEP MX-XL is uitgerust met een eigen bassinpomp en een automatisch reinigend circulatiefilter. Het filter geeft u een extra bescherming tegen verstoppingen in uw druppelsysteem. De QEP MX-Compact is verkrijgbaar van 30 m³/uur tot 100 m³/uur welke allemaal op één frame gebouwd kunnen worden. Deze meng-unit is uitermate geschikt voor de export vanwege het formaat. De afmetingen zijn namelijk zo, dat de unit overdwars in een vrachtwagen of container past. Standaard is deze unit uitgevoerd met nauwkeurige meststof injectiekleppen, dubbel uitgevoerde EC- en pH-sensoren op het meetbed van de mengbak.  De unit is net als de QEP MX-XL uitgerust met een eigen bassinpomp en een automatisch reinigend circulatiefilter.

[egslider]QEP UMXXL Compact 01 QEP UMXXL Compact 02

QEP Meng-unit XL60 01k QEP Meng-unit XL60 02k QEP Meng-unit XL60 03k QEP Meng-unit XL100 01k QEP Meng-unit XL100 02k QEP Meng-unit XL100 03k QEP Meng-unit XS 15 01k

[/egslider]

Voordelen

 • Volledig naar uw wensen gebouwd
 • Probleemloos te besturen vanuit bestaande of nieuwe klimaatcomputer
 • Bewezen effectief; in de afgelopen jaren heeft QEP Holland meer dan 100 meng-units geleverd aan dealers en eindgebruikers over de hele wereld

Kenmerken

 • Capaciteit van 5 m³/uur tot 100 m³/uur
 • Flexibel inzetbaar
 • Nauwkeurig

Extra opties

 • Met of zonder drainrecirculatieregeling
 • Meerdere A-B of A-B-C-D kunstmest regelingen
 • Injectiekleppen voor het meegeven van gewasbeschermingsmiddelen en desinfecteermiddelen
 • EC- en pH-sensoren op de drainrecirculatie
 • Temperatuursensor gietwater