Specials en Engineering

Omdat elke situatie anders is, is ook elke klantvraag anders. Het is ons vak om voor elk van die vragen een passende totaaloplossing te bieden. Nadat we al uw wensen en eisen in kaart hebben gebracht en goed weten hoe uw situatie eruit ziet, gaan we aan het werk. Want maatwerk gaat verder dan productie alleen.
Met onze uitgebreide kennis en ervaring zorgen we ervoor dat alle units en besturingen op elkaar worden afgestemd. Ook het leidingnet wordt tot aan de laatste druppelaar doorgenomen, berekend en uitgewerkt om tot een efficiënt en effectief systeem te komen. Als een oplossing niet in ons standaard pakket beschikbaar is, wordt deze ontworpen en uitgewerkt.

QEP Holland Special Engineering

Service en installatie
Service en installatie kan uit handen worden genomen door onze eigen monteurs, waar ook ter wereld. Voor installatiewerkzaamheden zijn in de meeste gevallen voldoende lokale arbeidskrachten inzetbaar om, in combinatie met een goede werkvoorbereiding en supervisie, de werkzaamheden tegen lage kosten te laten uitvoeren. Daar waar meer kennis en ervaring nodig is, worden de werkzaamheden in eigen hand gehouden. De laatste controle en inbedrijfstelling wordt altijd door de projectsupervisor uitgevoerd.

Voor service en onderhoud worden servicerondes ingepland, waarbij per regio zoveel mogelijk klanten worden gecombineerd. Zodoende kunnen de onvermijdelijke reis- en verblijfskosten worden verdeeld over meerdere klanten naar ratio van de werkelijk bestede tijd. Uit ervaring is gebleken dat deze methode voor iedereen zeer gunstig is vanwege de relatief lage onderhoudskosten. Onze service blijft hierbij niet beperkt tot alleen onze eigen machines. Alle technische onderdelen voor de tuinbouw kunnen worden meegenomen; van waterbehandeling en belichting tot (mobiele) koelmachines en noodstroomgeneratoren.

Garantie
Wij bouwen units waar we trots op zijn en waar we het volste vertrouwen in hebben. Alle units en besturingen worden uitgebreid getest voordat ze onze werkplaats verlaten. Vanzelfsprekend heeft u recht op garantie dus als zich toch problemen voordoen, worden deze altijd snel en klantgericht opgelost. Klik hier voor de Metaalunie voorwaarden.

Voorbeelden klantgerichte mist-units:

 • In februari 2013 is voor een klant in Oekraïne een mist-unit geleverd met een capaciteit van 330 ltr/min bij 120 bar.
 • Voor een klant in Rusland zijn in 2012 4 mist-units geleverd, elk met een capaciteit van 288 ltr/min bij 120 bar.
 • In de loop van 2013 verwachten we voor een klant in Oekraïne een mist-unit te leveren met een capaciteit van 984 ltr/min bij 120 bar.

Voorbeelden klantgerichte waterbehandelingsunits:

 • Voor een klant in Letland is in 2012 een zandfilter-unit geleverd met een automatische selectie voor bronwater, een binnenbassin en een buitenbassin.
 • In 2012 hebben we voor een klant in Rusland twee sla-irrigatie-units in combinatie met een meng-unit, een zandfilter-unit en een retourwaterontsmetting ontworpen en geleverd.
 • In 2013 hebben we een UV desinfectie-unit met zandfilter-unit geleverd aan een klant in Ecuador. Hiervoor hebben we de unit aangepast aan de lokale spanning en frequentie van het elektriciteitsnetwerk in Ecuador.
 • Voor een klant in Rusland hebben we in september 2013 een zevental UV desinfectie-units gebouwd en geleverd. Totaal geeft dit een ontsmettingscapaciteit van ruim 220m3/uur.

Voorbeelden klantgerichte mechanisatie:

 • Omdat we liever geen ‘nee’ verkopen, doen we onze uiterste best om voor elke klant de juiste oplossing te vinden. Zo zijn we jaren geleden op zoek gegaan naar een (gebruikte) machine om kisten te wassen voor een loonwerker in Denemarken. Deze konden we niet vinden en dus zijn we zelf aan de tekentafel gaan zitten. En zo ontstond in 2007 de mobiele kistenwasser van QEP Holland. Onze machine wast ca 40 aardappelkisten per uur met hergebruik van water. Een mooie combinatie van waterbehandeling, besturingstechniek en mechanische aandrijving.

Voorbeelden engineering projecten

 • Complete technische installatie voor een rozenkwekerij in Ethiopië, ca 300 Ha
 • Waterzijdige installatie met hergebruik en ontsmetting van drain voor een rozenkwekerij in Ethiopië ca 20 Ha.
 • Waterzijdige berekeningen en lay-out van de technische ruimte voor een project Oekraïne, ca 8 Ha, uitvoering in 2013/2014.
 • Waterzijdige berekeningen en lay-out van de technische ruimte voor een project Oekraïne, ca 30 Ha, uitvoering 2015/2016.